Gewoon Goed

Geschiedenis familiebedrijf

Het is 27 augustus 1932 als Cornelis Goedkoop een onderneming start in hout en ijzerwaren in de Amsterdamse Jordaan. Al snel komen de eerste 'knechten' in dienst. Midden jaren '30 wordt 'Gebroeders Goedkoop' geboren, want broer Albertus voegt zich in het bedrijf. Groei, ruimte en handelsgeest zijn belangrijke kernwaarden voor de broers. Dat de zaken goed gaan, blijkt uit het feit dat er wat pandjes bijkomen én dat er wordt gestart met de verkoop van plaatmaterialen.

Albertus verlaat in 1949 het bedrijf, maar de naam blijft bestaan. Ook buiten de Jordaan wordt 'Gebroeders Goedkoop' namelijk steeds bekender. De oudste zoon van Cornelis, Bob, komt het bedrijf versterken! Onder leiding van vader en zoon Goedkoop worden er een aantal loodsen gekocht om extra bouwmaterialen op te slaan, vanwege ruimtegebrek. Daarna is het tijd voor Cornelis om te stoppen. Zijn andere zoon Kees begint in het bedrijf en staat samen met zijn broer Bob aan het roer.

Vestigingen

Op 1 oktober 1991 opent oprichter Cornelis Goedkoop de nieuwe vestiging aan de Molenkade in Duivendrecht. Op deze locatie, die gaat gelden als hoofdkantoor, is zo'n 6000m2 bedrijfsruimte beschikbaar. Tegelijkertijd wordt er afscheid genomen van de locatie in Amsterdam. Broers Bob en Kees Goedkoop leiden dit alles in goede banen... En dat lukt! De omzet verdrievoudigt in 10 jaar tijd. Dan is het weer tijd voor een nieuwe generatie. In 1985 gaat Cees jr. (zoon van Bob) deel uitmaken van het bedrijf en in 1995 komt Jaco (zoon van Kees sr.) in het bedrijf. De gebroeders zijn nu neven geworden.

In 2001 wordt in Sassenheim een bestaande groothandel overgenomen. Dit is vandaag de dag het logistieke centrum van het bedrijf. Naast Amsterdam vergroot deze vestiging tevens het afzetgebied van Goedkoop tot de gehele randstad. In 2008 besluiten de neven Jaco en Cees om uit elkaar te gaan. Cees gaat alleen verder en niet veel later in 2010 is een nieuwe vestiging in Almere een feit! In 2013 nam Cees de gehele aandelen over van Prins en de Vries in Delft wat ervoor zorgde dat ook de vierde vestiging in Delft is geboren! De laatste aanwinst is de vestiging in Alphen aan den Rijn. Per 1 april 2020 zijn GBI van Beieren en Goedkoop bouwmaterialen een samenwerking aangegaan. Wat betekent dat alle activiteiten in Alphen aan den Rijn vanaf toen zijn overgenomen door Goedkoop bouwmaterialen. De uitgebreide versie van de geschiedenis van Goedkoop, inclusief foto's, lees je hier.

Oog voor kwaliteit

Al 90 jaar is het familiebedrijf Goedkoop toeleverancier in hout- en bouwmaterialen voor bouw- en verbouwingen. Door die jarenlange ervaring hebben onze professionele mensen uitstekende kennis van de producten. Daarnaast denken wij met je mee en staat servicegerichtheid hoog in het vaandel. We streven altijd naar de beste kwaliteit. Vandaag de dag vindt Goedkoop het belangrijk net voor dat extra stukje communicatie te zorgen, zodat klanten altijd het gevoel hebben dat ze bij Goedkoop terecht kunnen met hun vragen óf gewoon voor een kletspraatje... want ook dat vinden wij erg belangrijk!

Voor particulier en zakelijk

De afnemers in de zakelijke markt bevinden zich vooral in de randstad. Met de komst van de webshop richten we ons op heel Nederland. Zowel aannemers, zzp'ers en MKB als particulieren kunnen bij Goedkoop terecht voor materialen. Heb je vragen over onze diensten? Of een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Ben je er nog niet helemaal uit welke materialen het moeten worden? Kom eens langs in de showroom in onze vestiging in Amsterdam. Onze vakmensen laten je de materialen zien en voelen, zodat je de juiste keuze maakt voor je bouw- of verbouwplannen.
Aan het laden
Aan het laden